maanantai 12. joulukuuta 2011

Kaikkea tapahtuu ...

Noissa näyttelyissä valokuvien - ilmeisesti - osalta on ihan sekaisin näin valokuvausta tuntematon. Näyttelyesitteissä on jos minkäista merkintää valokuvateoksille. Viimeksi käväisin "digivedos" näyttelyssä - suurikokokoisia luontokuvia. Utuisia - "epätarkkoja", kuten ennen olisi sanottu. Kauniita - ehkä surumielisiä - joka tapauksessa. Vaikkakin on tunnustettava lievä kysyvä asenne, ehkä yleistyneen valokuvien manipuloinnin seurauksena.

Haagan taideseurassa saimme vieraita Espanjasta näyttelyvaihdon muodossa. Andalusian International Artists -ryhmän näyttely avattiin to 8.12. ja on nähtävillä 17.12. saakka Kanneltalon Galleriassa. Vuodenvaihteessa vuoden kulutta menemme sitten vastaavasti Etelä-Espanjaan Mijas'in kaupunkiin omalla näyttelyllämme.

Vajaat pari viikkoa sitten tuli pikalähtö kuulemaan Buena Vista Social Club'in ja Omara Portuondon Suomen keikkaa Finlandia-talolla. Verkkomyynti ilmoitti loppuunmyydyksi, mutta puhelimitse tuntui hyvin saavan ja Ärkkäri on lähellä lipun lunastamiseen. Kuubalainen salsa ja vastaava sykki. Jo iäkäs rouva Omara P jaksoi vielä esiintyä. Suomalaisen yleisön ja hänen kohtaaminen oli lämmin. Omalta osaltani koin lievän pettymyksn, kun kiihkeiden, väliin ylipitkien, rytmien rinnalle odotin kuulevani enemmän sitä hidastakin tunnelmointia, mitä Omaran levyillä ja edellisessä vierailussa oli. Mutta hyvä näinkin.

Tänään riensin bussille Thalian aukion kautta nähdäkseni, mikä meno olisi Café Pikku Belgiassa. Onko asiakkaita? Kyllä sydän sykähti, kun ikkunan edustalla ulkona oli neljät lastenvaunut! Ja tupa täynnä lounastajia. Ikkunan korkealta baaritiskiltä löysin tilaa. Hienoa, että PB on löydetty. Tätä Pohjois-Haaga on kaivannut.

Ja te ulko-pohjois-haagalaiset - toteuttakaapa se uhkauksenne kokoontumisajosta Café Pikku Belgiaan! Kannattaa!

1 kommentti:

  1. Saa sitä kuvaa maalata muillakin välineillä kuin pensseleillä. Entäpä epätarkka akvarelli? Lotrataan märälle paperille väriläikkiä melkein umpimähkään. Miksei piirretä rajat terävällä lyijykynällä ja väritetä puut ja pensaat tarkasti reunaa myöten? Terävän valokuvan saa kuka vaan otettua tukevalla jalustalla ja pienellä aukolla.

    VastaaPoista